درباره وبلاگ


زندگی ما به شیمی وابسته است. منتظر نظرات شما هستم
آخرین مطالب
پيوندها
  • کیت اگزوز
  • زنون قوی
  • چراغ لیزری دوچرخه

  • تبادل لینک هوشمند
    برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان شیمی و آدرس shimitekno.LoxBlog.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





نويسندگان


ورود اعضا:

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 1
بازدید دیروز : 0
بازدید هفته : 1
بازدید ماه : 13
بازدید کل : 14636
تعداد مطالب : 17
تعداد نظرات : 7
تعداد آنلاین : 1

Alternative content


شیمی




هیدروژن پراکسیدغلیظ(H2O2)حدود90%درحضور کاتالیزگر نقره اتم اکسیژن خود را آغاز کرده وگرمای زیادی تولید می کند.آب گرمای زیادتولید شده را گرفته وبخار می شودکه با سرعت بالا می تواند از نازل موشک خارج شود.

حال اگر این آزمایش را در یک بطری خالی نوشابه انجام دهیم بر روی درب بطری نوشابه سوراخی ایجاد کنیم بخار تولیدی باسرعت زیاد عبور می کندوبطری خوابیده بر روی زمین مانند موشک عمل می کند.



یک شنبه 15 اسفند 1389برچسب:, :: 23:8 ::  نويسنده : یک شیمیدان

 

هرچه دمای آب کمتر وفشار بیشتر باشد آب گاز بیشتری را در خود حل می کند. بنابر این گازCO2را تحت این شرایط در نوشابه وارد می کنندتا نوشابه از این گاز اشباع شود.زمانی که درب نوشابه بر داشته می شودودر دما وفشار معمولی قرار می گیردمحلول خاصیت فوق اشباع پیدا می کندوتمایل به آزاد کردن گاز CO2پیدا می کندبرای این کارCO2محلول باید به صورت حباب در آیدیعنی ملکول هایCO2کنار هم جمع می شوندوبا پیوستن به یکدیگر تشکیل حباب دهندوبه سطح آمده وخارج شوند.

هرگونه سطحی که به خصوص ناهمواری هم داشته باشدایجاد این حباب ها را راحت می کندبنابراین نمک که از بلور های ریز تشکیل شده است این سطح را برای حباب هاوتشکیل آنها فراهم می کند(سطح بلورها)پس حباب بیشتری تشکیل شده وخارج می شود. هر چیز دیگری غیر از نمک هم مثل شن یا ماسه  یاخاک یا شکرمی تواند چنین نقشی  داشته باشداثر بیشتر نمک نسبت به شکر به دلیل ریزتر بودن بلور های آن و ایجادسطح تماس بیشتر است.



یک شنبه 15 اسفند 1389برچسب:, :: 11:33 ::  نويسنده : یک شیمیدان

وقتی عاشق می شویم به نظر می رسد مغز ما طبیعی فعالیت نمی کند.کف دستانمان عرق می کند.نفس هایمان بند می آید.به درستی نمی توانیم فکر کنیم و احساسی شبیه به اینکه پروانه ای در دلمان پر می زند به ما دست می دهد.با این همه این احساس شگفت انگیز است.جرقه ی آن می تواند باچیزی به سادگی دیدن چشم ها.لمس کردن دست ها.شنیدن موسیقی ویا خواندن کتابی به وجود آید.

عامل ایجاد این تحریک ملکول کوچکی به نام فنیل اتیل آمین است.این ملکول همراه با دوپامین و نوراپی نفرین می تواند یک حس نامعلوم ولی شادی آفرین را که منجر به علاقه سیر ناپذیری می شود ایجاد کند.

 فنیل اتیل آمین ماده ای شیمیایی طبیعی شبیه آمفتامین و دوپامین است که تجربه ی عالی عشق را برای ما فراهم می کند.

 چیزی که توصیف عشق را مشکل می کند تلنگر های اولیه ی آن در قشر جلوی مغز است که انسان را قادر می سازدلذت بودن با شخصی خاص را حتی اگر تا آن زمان یک بار بیشتر اورا ملاقات نکرده باشد برای خود پیش بینی کند.اگر این تلنگر ها به اندازه ی کافی قوی باشد به آن *حافظه آینده* می گویند که در گیر پاسخ به جنگ وگریز های قدیمی قسمت جلوی مغز  ومسئول رفتار های ناخواسته ای چون لکنت زبان و... خواهد بود. اندورفین ها که ساختاری شبیه به مرفین دارند بیشربه ماده ای که می تواند در انسان احساس خوشی و شعف ایجاد کند شناخته شده اند.این مواد به عشاق آرامش مشابهی می دهد ولی نه در همان لحظات اول.

اندور فین ها در مراحل اولیه ی جذب با تحریک تک یاخته های خاصی در مغز میانی به شکل کاتالیز گر(کاتالیزور) عمل کرده و آمفتامین های طبیعی قوی یعنی دوپامین و فنیل اتیل آمین را تحریک می کنند. آنها با فرمان های خود در مغز فکر وخیال ها را طراحی می کنند!!!



یک شنبه 15 اسفند 1389برچسب:, :: 9:30 ::  نويسنده : یک شیمیدان

حدود75میلی لیتراز یک محلول50:50 آب_اتانول را در یک بشر250 میلی لیتری بریزید.

یک دستمال کتانی(نخی)را در آن قرار دهید تا محلول را به خود جذب کند.دستمال را با یک انبر دسته بلند بگیرید و آتش بزنید(توجه داشته باشید که این مرحله از آزمایش را با دست انجام ندهید.)در حین آتش زدن چراغ های اطراف خود را خاموش کنید واجازه دهید دستمال در حدود 30 ثانیه بسوزد سپس شعله را خاموش کنید.مشاهده می کنید که دستمال نسوخته وسالم است. 



یک شنبه 15 اسفند 1389برچسب:, :: 9:19 ::  نويسنده : یک شیمیدان

4گرم فلز روی را در یک شیشه کوچک بر یزید.دریک شیشه بزر گتر یا یک لوله ی آزما یش4گرم NH4NO3ویک گرم NH4CLو نیم گرم BaNo3بریزید .درست در زمان اجرای نما یش گرد روی رابه شیشه بزرگتر بیفزائیدو درب آن ر ا بگذاریدو به شدت تکان دهید تا کاملا مخلوط شوند.مخلوط خاکستری رنگی به وجود می آید.آن را بر روی یک سطح نسوز ریخته وبه صورت کپه ای در آورید وچند قطره آب روی آن بپاشیددر این هنگام آتش سبز رنگی خود به خود فوران می کند.



سه شنبه 10 اسفند 1389برچسب:, :: 20:59 ::  نويسنده : یک شیمیدان

کربن وسیلیسیم یعنی دوعنصر گروه 14 جدول تناوبی را می توان عنصرهای اصلی سازنده ی بسیاری از مواد موجود در طبیعت دانست.

سیلیسیم به علت تمایل شدیدی که به اکسیژن داردبه آن متصل شده.زنجیرهاوحلقه هایی دارای پل های si_o_si ایجاد می کندواز این طریق سیلیس وسیلیکات ها راکه مواد سازنده ی سنگ ها وخاک هستند به وجود می آورند.

در واقع می توان گفت سیلیسیم جهان غیر زنده راتشکیل می دهدوکربن جهان زنده را به وجود می آورد.اتم کربن تمایل عجیبی به تشکیل پیوند های کووالانسی محکمی باخودش داردوبه این ترتیب قادر است زنجیرها وحلقه های کوچک وبزرگ بسیاری از اتم های کربن ایجاد کند.

کربن پیوندهای محکمی با نافلزهای دیگری چون هیدروژن.نیتروژن.اکسیژن.گوگردوهالوژن ها تشکیل می دهد.این ویژگی هاسبب شده است که از کربن تعداد بی شماری ترکیب شیمیایی به وجود بیاید.شمار این ترکیب ها از مرز10 میلیون گذشته است و هر روز نیز با ساخته شدن ترکیبی تازه در آزمایشگاه های تحقیقاتی یا یافتن ماده ای تازه در جهان بر تعداد آنها افزوده می شود. در این میان زیست ملکول ها که اساس هستی را پایه ریزی کرده اند وادامه زندگی را ممکن ساخته اند همگی ترکیب هایی کربن دار هستند.

ترکیب های کربن وخواص آنها در شاخه ای از شیمی مطالعه می شود که شیمی آلی نامیده شده است.

کربن با چهار الکترون ظرفیتی به تشکیل چهار پیوند کووالانسی نیازمند است.تشکیل چهار پیوند یگانه به این معنا است که کربن می تواند حداکثر  باچهار اتم از عنصرهای مختلف یاحداکثر با چهار اتم کربن دیگرپیوند یابد.ضمن اینکه تمایل بی نظیرکربن به تشکیل پیوندهای دوگانه وسه گانه گوناگونی باور نکردنی را سبب شده است.



یک شنبه 8 اسفند 1389برچسب:, :: 13:19 ::  نويسنده : یک شیمیدان

  کاش کبوتری بودم تابه آسمان نیلگون می رفتم وخبرازامام مهدی (عج)می آوردم.ای کاش پرستوی نغمه سرایی بودم ومی توانستم آزادی راتجربه کنم.امامن درقفس دلتنگیم محبوس شده ام وهیچ راه نجاتی جزطلوع خورشید نمی یابم.مولای من کاش باآمدنت خورشیددلم راروشن می کردی وغروب دلگیرش را زایل می ساختی.

بیا که بغض گل نرگس شکست از انتظارتو.

بیابه سبزه زارهای وسیع که بی دریغ برای آمدنت سرودهایی را تمرین می کنند.

بیا که دل تمام مظلومان شکست.

بیا که دل پرستوی عاشق فقط وفقط تورا می خواهد.

آری...

او می آید وجهان طعم سیب سرخ می گیردوبرای این دنیای تاریک پنجره ای روبه نگاه ماه بازمیشود. در این جمعه ها که جمعه های انتظار نام گرفته اند من همیشه دعا می کنم که بیایی.

ای کمال معنویت!ای شنونده ی دعاهای پنهان!

دعا می کنم تا بیایی وبا شمشیر عدالتت زخم های دردمان را مرهم باشی.

راستی که چقدر انتظار سخت است وبی تو معنا ندارد!ماغروب های پنجشنبه به امید حلول تو جمعه رابه تماشا می نشینیم...

ای سرچشمه ی تمام عشق های الهی!

ظهور کن تا روبه تو نماز یاد بخوانیم که ظهورت.طلوع ظهورت را کامل کند.

                                        با این امید است که...

                                                             اللهم عجل لولیک الفرج.



چهار شنبه 4 اسفند 1389برچسب:, :: 20:27 ::  نويسنده : یک شیمیدان

صفحه قبل 1 2 صفحه بعد